lunes, 14 de noviembre de 2011

Pràctica 9: Codis ASCII

ASCII és un Codi Estàndard Americà per a l'Intercanvi d'Informació. L'ASCII és un joc de caràcters que assigna valors numèrics del 0 al 127, 7 bits de longitud a les lletres, xifres i signes de puntuació.
El codi ASCII utilitza 7 bits per representar els caràcters, encara que inicialment emprava un bit addicional  que s'usava per detectar errors en la transmissió.
ASCII va ser publicat com a estàndard per primera vegada en 1967 i va ser actualitzat per última vegada en 1986. En l'actualitat defineix codis per 33 caràcters no imprimibles, dels quals la majoria són caràcters de control obsolets que tenen efecte sobre com es processa el text, més altres 95 caràcters imprimibles que els segueixen en la numeració començant pel caràcter espai.

Les computadores solament entenen nombres. El codi ASCII és una representació numèrica d'un caràcter com ?a? o ?@?.
Com altres codis de format de representació de caràcters, l'ASCII és un mètode per a una correspondència entre cadenes de bits i una sèrie de símbols alfanumèrics i uns altres, permetent d'aquesta forma la comunicació entre dispositius digitals així com el seu processat i emmagatzematge. El codi de caràcters ASCII ? o una extensió compatible veure més a baix ? s'usa gairebé en tots els ordinadors, especialment amb ordinadors personals i estacionis de treball. El nom més apropiat per a aquest codi de caràcters és "US-ASCII"

No hay comentarios:

Publicar un comentario